"To give the market greater prominence in the local community"

Project Details

The 5,000 sq metre market sitting adjacent to the Lok Fu MTR Station had become run down, Greig and Stephenson Architects were commissioned to create designs for the space.

  • LocationLok Fu, Hong Kong
  • CostHK$120 million
  • Site Area4,338 sqm
  • Time Scale2012 - 2013

GSA’s design includes re-configuring the market stalls to increase the gross to net ration from 38% to 50% and therefore increase rental income.

A diagonal route through the market stall grid was crested around the perimeter of the market building to give direct access to the service yards, and the fruit and vegetable traders have been placed into low-rise stalls in the centre of the market to improve visibility for shoppers.  To give the market greater prominence in the local community, the entrances now spill into the street with eye catching artwork and signage.

Entrance-Wang-Tau-Hom-South-Road-04-WEB

Entrance-Wang-Tau-Hom-South-Road-05--WEB

Entrance-Wang-Tau-Hom-South-Road-03-WEB